Volvo XC40 Essential Edition hero
Volvo XC40 Essential Edition hero mobiel

Volvo XC40

Pure Electric

Eigenzinnig en volledig elektrisch: kiezen voor de Volvo XC40 Pure electric is nu extra aantrekkelijk. Want dankzij een cataloguswaarde van € 44.830 en een actieradius tot maar liefst 467 kilometer (WLTP)* komt onze compacte SUV in aanmerking voor de SEPP-regeling.

Maak kennis met de Volvo XC40 Pure Electric

Soepele kracht

De Volvo XC40 Pure electric is voorzien van onze nieuwste aandrijflijn met achterwielaandrijving en een 238 pk sterke elektromotor. Die zorgt voor soepele kracht en vlotte acceleratie – en dat terwijl u rijdt zonder uitstoot. Aanhanger of caravan? Geen probleem! De Volvo XC40 Recharge Pure electric heeft een trekgewicht tot 1.500 kg. Met een actieradius tot 467 kilometer komt u overal.

Rijk uitgerust

De Volvo XC40 Pure electric is standaard rijk uitgerust met standaard metallic lak, 19 inch lichtmetalen velgen, park assist camera, LED-koplampen, Google infotainment en Google navigatie. Scandinavisch design, de nieuwste technologie en slimme details maken van rijden een luxe ervaring.

Subsidie op de Volvo XC40 Pure electric

Volvo XC40 Pure electric

Ontvang tot maar liefst € 2.950 subsidie op een volledig elektrische auto. Een mooie financiële tegemoetkoming als u volledig elektrisch wilt gaan rijden. De SEPP geldt voor particulieren die een volledig elektrische auto kopen of private leasen. Zowel nieuwe als gebruikte elektrische auto’s vallen onder de regeling, mits de catalogusprijs tussen € 12.000 en € 45.000 ligt. Het gaat dus om elektrische auto’s uit het kleinere tot compacte middensegment, zoals de Volvo XC40 Pure electric.

Tijdelijk aanbod

De XC40 Pure electric is tijdelijk beschikbaar in een beperkte oplage. Neem contact op met de Volvo-dealer om de mogelijkheden te bespreken. Om voor de subsidie in aanmerking te komen is het daarnaast belangrijk dat u de aankoop van uw elektrische auto doet in 2023. De subsidiebedragen voor 2023 zijn € 2.950 voor een nieuwe elektrische auto en € 2.000 voor een gebruikte elektrische auto.

Volvo XC40 Pure electric
Wallbox - Selected by Volvo Cars

Zo vraagt u de subsidie aan

Online

Vraag de subsidie zo snel mogelijk aan. U kunt de SEPP-subsidie zelf online aanvragen. Daarvoor heeft u een DigiD nodig. Heeft u die nog niet, vraag die dan op tijd aan (houd rekening met een aantal werkdagen verwerkingstijd).

Uitkering van het bedrag

Zodra uw subsidieaanvraag is goedgekeurd, krijgt u het bedrag op uw rekening gestort. Bij private lease wordt de subsidie uitgekeerd over een periode van 48 maanden.

Direct aanvragen

De SEPP-subsidie loopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op rvo.nl kunt u nog meer informatie over de SEPP vinden, en u kunt er terecht om de subsidie direct aan te vragen.

De voorwaarden

Wilt u in aanmerking komen voor de subsidie? Dan moet de elektrische auto voldoen aan bepaalde voorwaarden.

De voorwaarden van de SEPP-subsidie

Wilt u in aanmerking komen voor subsidie? Dan moet de auto die u op het oog heeft, voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het is een elektrische personenauto met een actieradius van minimaal 120 kilometer.
  • De catalogusprijs is niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000.
  • De auto is geproduceerd als volledig elektrische personenauto.
  • U heeft een schriftelijke koop- of private-leaseovereenkomst van de elektrische personenauto, met een ingangsdatum op of na 1 januari 2023. De elektrische auto mag niet eerder dan 1 januari 2023 op uw naam staan.
  • De koop- of private-leaseovereenkomst en het kenteken komen beide te staan op naam van de subsidieaanvrager.
  • U dient uw subsidieaanvraag in binnen 60 dagen na het ondertekenen van de koop- of private-leaseovereenkomst.
  • Daarnaast dient u een geldig woonadres in Nederland te hebben en koopt of private leaset u de auto bij een erkend autobedrijf.

Kijk voor het volledige overzicht van voorwaarden op de website van RVO: www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp

Volvo XC40 Electric

Ervaar de Volvo XC40 Pure Electric

Neem plaats achter het stuur en ervaar de Scandinavische stijl en innovatie van de XC40; compromisloze performance voor een energieke maar toch duurzame reis. Een compacte, stedelijke SUV, die u niet alleen van dichtbij moet zien, maar vooral achter het stuur moet ervaren.

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

Ja, ik wil proefrijden in de Volvo XC40

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.