Volvo V40CC T3 Edition+

Bangarage | Occasion uitgelicht

Volvo V40 Cross Country Edition+

In ‘Occasion uitgelicht’ brengen we iedere week een van onze occasions extra onder de aandacht. Dit kan zijn omdat het een uniek exemplaar is of gewoon omdat het een gave auto is!

Dit keer is deze stoere Volvo V40 Cross Country Edition+ met een uniek lage kilometerstand van 12.490 km uit 2018 aan de beurt.

Unieke kleur

De V40CC is uitgevoerd in de kleur Amazon Blue. Deze kleur werd geïntroduceerd toen de Volvo V40 & V40CC werden voorzien van een facelift in 2016. De naam en de kleur is afgeleid van de iconische Volvo Amazon die van 1956 tot 1970 werd geproduceerd.

Door de extra Cross Country elementen die in het exterieur verwerkt zijn, zoals de voor- en achterbumper, side skirt en de dakdragers komt de kleur extra goed tot zijn recht. En de tweekleurige 17″ lichtmetalen velgen maken de auto helemaal af.

Volvo Amazon
Volvo Amazon 221

Motorisch verschil

In deze serie van de V40 zat er in de T2 en T3 motoren een verschil in inhoud tussen een handgeschakeld auto (2 liter) en een auto met automaat (1,5 liter) terwijl het motorblok even groot was. Volvo had dit gedaan zodat de automaat niet een veel hogere uitstoot kreeg dan de handgeschakelde versie. Ze hebben dit gedaan door de boring en de slag van de cilinder aan te passen.

Wel hebben beide versies eenzelfde aantal pk’s. In geval van deze V40CC is dat 152 pk.

Uitvoering

Naast alle Cross Country elementen die in het exterieur te vinden zijn is dat in het interieur ook terug te vinden. Onder andere de contrasterende stiksels in de stoelen en Cross Country letters bij het handschoenen kastje. Verder is deze V40CC door de Edition+ uitvoering voorzien van digitaal instrumentenpaneel, Volvo On-Call, stoelverwarming, parkeersensoren achter en High Performance audio.

Interesse?

Deze Volvo is verkocht, maar neem gerust een kijkje bij onze huidige voorraad.

Niels Brouwer

Dit stukje is geschreven door Niels Brouwer, werkzaam op de marketing afdeling van Volvo Bangarage. Rijdt zelf rond in een Volvo V70 met roffelende vijf-cilinder.