Bangarage | Occasion uitgelicht

Lynk & Co 01

In ‘Occasion uitgelicht’ brengen we iedere week een van onze occasions extra onder de aandacht. Dit kan zijn omdat het een uniek exemplaar is of gewoon omdat het een gave auto is. 

Deze week een vrij nieuw merk, Lynk & Co. Dit merk is onderdeel van Geely wat ook het bedrijf achter Volvo is. In 2016 is Lynk & Co opgericht en in 2017 werden de eerste auto’s geproduceerd in China. In april 2021 kwamen de eerste auto’s in Nederland op de weg. We bespreken in deze blog de 01, op dit moment het enige model van Lynk & Co in Nederland.

Je kunt de Lynk & Co 01 op een aantal manieren rijden. Je kunt een abonnement afsluiten, het nieuw kopen of zoeken naar een jong gebruikt exemplaar.

Vergelijking Lynk & Co met Volvo

De Lynk & Co 01 is een SUV vergelijkbaar met de Volvo XC40. Zo is de 01 geproduceerd op hetzelfde CMA-onderstel en kun je op het stuurwiel en sommige knopjes in de auto ook de gelijkenissen terugvinden.

Motorisch heeft de Lynk & Co 01 dezelfde 1.5 liter 3 cilinder benzinemotor met elektromotor aan boord die ook in de XC40 T4 en T5 plug in hybride zit. Deze is goed voor een gecombineerd vermogen van 261 pk en er kan bijna 60 km elektrisch gereden worden met een volle accu.

Helemaal compleet

Wat Lynk & Co uniek maakt is het feit dat de auto standaard helemaal compleet is uitgevoerd. Het enige wat je nog kunt kiezen is de kleur, zwart of blauw, en of er een trekhaak onder moet. Dus opties zoals adaptieve cruise control met lane assist, elektrische kofferklep, Apple CarPlay / Android Auto, elektrische voorstoelen met geheugen, alles is aanwezig. Standaard zijn er 2 laadkabels aanwezig: 1 om te laden aan een laadpaal en 1 voor in het stopcontact.

Bekijk onze voorraad Lynk & Co occasions, lees meer over de mogelijkheden van een abonnement of kom voor een bezichtiging of proefrit naar een van onze showrooms.

Niels Brouwer

Dit stukje is geschreven door Niels Brouwer, werkzaam op de marketing afdeling van Bangarage. Rijdt zelf rond in een Volvo V70 met roffelende vijf-cilinder.