Bangarage 75 jaar BOVAG

Bangarage 75 jaar lid van BOVAG

Bangarage viert dit jaar een wel heel bijzonder jubileum: het autobedrijf is met haar vestiging in Amstelveen maar liefst 75 jaar aangesloten bij BOVAG. Uit handen van Levien Meiresonne en Geert Brummelhuis ontvingen de heren Theo Mulder en Arie Bast van Bangarage een speciale oorkonde.

Bangarage staat al decennialang bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. ‘Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan,’ aldus Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG. ‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang, Bangarage biedt dat bij uitstek en is daarom al 75 jaar aangesloten bij onze vereniging.’

BOVAG sinds 1930
BOVAG bestaat sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken op die dag in het Utrechtse café-restaurant ‘Noord-Brabant’ over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de BOnd van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden.

Bangarage sinds 1947
Vanaf 1947 worden vanuit de garage in de Banstraat de eerste Volvo’s onderhouden. Het verkopen van Volvo’s is in die jaren voorbehouden aan het netwerk van de importeur. Theo Mulder heeft sinds 1985 als directeur/eigenaar het netwerk van Volvo verder uitgebreid. Bangarage heeft daarbij altijd kunnen bouwen op een zeer trouwe klantenkring in de regio groot Amsterdam.

Toekomst Bangarage
Bangarage speelt nu al in op de ontwikkelingen binnen automotive retail. Nieuwe Volvo’s zijn veelal volledig elektrisch en Bangarage introduceert service en support voor het nieuwe merk Lynk & Co in de groot Amsterdamse markt. Duurzaamheid en service staan bij Bangarage centraal. In de toekomst van Bangarage wordt mobiliteit en woningbouw gecombineerd in het aanbieden van nieuwe producten en diensten. Er valt nog veel te verwachten van Bangarage.