Bangarage al jaren uw vertrouwde Volvo dealer

Bangarage en eigenaar Theo Mulder, wat moeten wij ons daarbij voorstellen?

Bangarage heeft een lange geschiedenis in Amsterdam Zuid.

Vanaf 1947 worden vanuit de garage in de Banstraat de eerste Volvo’s onderhouden. Het verkopen van Volvo’s is in die jaren voorbehouden aan het netwerk van de importeur. Het moge duidelijk zijn dat dit later ten faveure van Theo en zijn Bangarage is gekeerd! Theo heeft een gedegen opleiding voor het vak genoten, van techniek tot marketing alsook commerciële vaardigheden. Na zijn opleiding komt Theo voor de keuze of hij het autovak in zou gaan of dat hij zou gaan werken in de textielbranche. Omdat de benzinecrisis uitbreekt, kiest hij voor het textiel.

Na een jaar of 12 (en lang na de crisis) begint het echte (auto)bloed toch bij Theo te borrelen en besluit hij in 1985 de Bangarage over te nemen. In eerste instantie een full service vestiging en een subdealer voor de verkoop.

Bangarage heeft altijd kunnen bogen op een zeer trouwe klantenkring uit Amsterdam Zuid. Vele bekende Nederlanders hebben hun kilometers gereden met Volvo’s die door Theo en zijn mensen zijn geleverd en onderhouden.

Theo Mulder, eigenaar Volvo Bangarage

In 1997 komt het bedrijf in een stroomversnelling. Aangemoedigd door de importeur, verhuist de Bangarage van de Banstraat in Amsterdam naar Amstelveen. Daar wordt in 2000 een nieuw pand geopend dat eigenlijk vanaf het begin al te klein is, met name door de succesvolle handel in occasions.

In 2001 voegde Bangarage een plaatwerkerij toe aan de Bangarage ‘familie’. Autoschade Drenth is nu een volwaardig Volvo-erkend schadeherstelbedrijf dat aangesloten is bij A.A.S. zodat ook mensen met andere merken terecht kunnen bij Drenth in Amstelveen.

In 1998 wordt Volvo-dealer Van der Helm in Mijdrecht overgenomen. In 2001 wordt er begonnen met de bouw van een nieuw pand aan de N201 in Mijdrecht.

In 2010, op verzoek van Volvo Cars Nederland is Bangarage een joint venture gestart met Koops Furness. Door deze samenwerking komt Bangarage weer terug in Amsterdam, met als doel het gebied Groot-Amsterdam te verzorgen. Echter, na een succesvolle periode, kwam Koops Furness in zwaar weer terecht met helaas een slechte afloop. Theo besloot het 50% deel van Koops Furness over te nemen. Sinds 2016 is de Bangroep weer volledig in het eigendom van Theo Mulder.

De ontwikkelingen in het dealerlandschap staan niet stil. De diverse vestigingen van Bangarage zullen zich nog meer gaan richten op de wensen van de klant. Zo wordt bij de vestiging in Amsterdam de nadruk gelegd op de zakelijke en lease markt, in Amstelveen ligt het accent op de particuliere en zakelijke klant. En Mijdrecht is het adres voor occasions.

Toekomstige ontwikkelingen van Volvo

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen van Volvo voor de komende jaren?

Volvo staat voor veiligheid en is op dit vlak trendsetter en koploper. Volvo streeft ernaar dat er niemand meer dodelijk of zwaar gewond kan verongelukken in een nieuwe Volvo. Een ambitieus streven, maar het tekent de ambitie van Volvo. 

Op dit moment hebben alle Volvo-modellen al de nodige veiligheidssystemen aan boord die ongelukken voorkomen, zoals City Safety, een autonoom noodstopsysteem dat ontworpen is om de bestuurder te helpen een botsing op lage snelheid te vermijden of de zwaarte van de botsing te reduceren. Of wat te denken van airbags onder de motorkap ter bescherming van voetgangers en fietsers.

De bediening van de diverse systemen in de auto zal veel geavanceerder en gebruiksvriendelijker worden, denk daarbij aan systemen zoals Apple CarPlay. Zo kan er automatisch een afspraak voor onderhoud worden gepland met de garage en wordt dit aan de bestuurder voorgelegd zodat deze het weer in zijn agenda kan zetten.

Veiligheid en gebruiksvriendelijkheid, je vindt het bij Volvo!