Bangarage | Occasion uitgelicht

Volvo V50 2.4i Kinetic

In ‘Occasion uitgelicht’ brengen we iedere week een van onze occasions extra onder de aandacht. Dit kan zijn omdat het een uniek exemplaar is of gewoon omdat het een gave auto is!

Deze keer laten wij u onze Volvo V50 Kinetic zien met een echt Zweeds hart. De V50 is de station versie van de S40 de opvolger van de eerste generatie Volvo V40. Dat laatste is vooral te zien aan de bollende achterklep die de V40 ook had.

Zweeds met een vleugje Ford en een Nederlands tintje

Vroeger was Volvo onderdeel van de Ford Motor Company. Daarom staat de V50 op het Ford Focus C1 platform, intern bij Volvo het P1 platform genoemd. Naast de Volvo C70II, C30 en S40II staan ook de Ford Focus, Ford C-Max en de Mazda 3 op hetzelfde platform. Wel heeft deze V50 een echte Zweedse aandrijflijn met oersterke vijf cilinder benzine motor met 2.4 liter motor inhoud welke goed is voor 170 pk.

Ook heeft de V50 een Nederlands tintje. De V50 is mede ontworpen door de Nederlandse ontwerper Fedde Talsma, die naast de V50 al het dashboard van de 480 vormgaf en ook de tweede generatie C70 heeft ontworpen.

Interieur en opties

Ook in het interieur is een leuk detail te vinden namelijk het zwevende middenconsole. Hierdoor is er extra opbergruimte gecreëerd achter het middenconsole voor bijvoorbeeld een zonnebril of iets dergelijks.

Deze V50 is voorzien van een smaakvolle interieur combinatie, volledig met leder bekleden stoelen van donker leer met beige vloer en dashboard delen. Verder is deze V50 voorzien van Xenon koplampen, stoelverwarming, Alarm Klasse III, cruise control, Climate Control en High Performance Audio.

Interesse?

Deze Volvo is verkocht, maar neem gerust een kijkje bij onze huidige voorraad.

Niels Brouwer

Dit stukje is geschreven door Niels Brouwer, werkzaam op de marketing afdeling van Volvo Bangarage. Rijdt zelf rond in een Volvo V70 met roffelende vijf-cilinder.