Volvo Mild Hybrid embleem

Bangarage | Volvo Uitgelegd

Motoren #1 | Mild Hybrid

Volvo staat natuurlijk bekend om zijn oerdegelijke 5 cilinder motoren. Kilometerstanden van boven de 300.000 km zie je dan ook best vaak. Alleen met de veranderingen in de wereld moeten ook de motoren in auto’s minder uitstoten. Het gaat bij de CO2 uitstoot soms om maar een paar gram. Om dit te realiseren gaat Volvo vol voor een elektrificatie strategie. Dit bereikt men door het aanbieden van verschillende hybride motoren, in combinatie met benzine, en volledig elektrisch. Deze blog zal gaan over de Mild Hybrid, aangeduid met een B. Over de andere motorvarianten gaan we het een andere keer hebben.

Uitleg Mild Hybrid systeem

Een Mild Hybrid is een zogenaamd gesloten hybride systeem. De auto hoeft dus niet opgeladen te worden met een stekker. Er is een gewone verbrandingsmotor gekoppeld aan een 48 volt KERS systeem. Dit is een geïntegreerde startmotor die de verbrandingsmotor ondersteunt. Deze startmotor haalt zijn energie uit een 48V accu die wordt opgeladen door energie die vrijkomt tijdens het remmen.

Uitleg Mild Hybrid systeem

Tijdens het rijden kan je vooral merken dat de motor soepeler zal rijden omdat het Start-Stop systeem razendsnel werkt en een lager brandstofverbruik heeft in met name het stadsverkeer. Ook zal de motor veel meer kracht hebben omdat de geïntegreerd startmotor een boost aan de verbrandingsmotor kan geven voor een krachtigere versnelling.

Op dit moment is elk Volvo model verkrijgbaar met een Mild Hybrid motor. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Niels Brouwer

Dit stukje is geschreven door Niels Brouwer, werkzaam op de marketing afdeling van Volvo Bangarage. Rijdt zelf rond in een Volvo V70 met roffelende vijf-cilinder.