Met de elektrische auto op vakantie

Bangarage Zomertip

Met de elektrische auto op vakantie

De afgelopen jaren is de verkoop van elektrische auto’s enorm gestegen. Daarom 5 tips om zo goed mogelijk voorbereid op vakantie te gaan met een elektrische auto!

Laadpas

Zorg dat je meerdere laadpassen meeneemt. Je kan namelijk niet met elke laadpas bij elk station terecht. Gelukkig kan je soms ook met een betaalpas betalen. Om het helemaal zeker te weten kan je bijvoorbeeld de app Chargemaps downloaden. Hier kan je bijna alle laadpalen langs je route checken en zo een optimaal reisplan maken.

Effectief remmen

Bij een elektrische auto wordt tijdens het remmen energie opgewekt doordat er op de elektromotor wordt geremd. Bij een afdaling in de bergen kan je licht op het rempedaal drukken zodat het zogenoemde regeneratief remmen wordt ingeschakeld. Bij plug-in hybrides kan je tijdens het rijden ook overschakelen naar de B stand. Zo rij je het meest effectief met je accu.

Neem een 230V type laadkabel mee

Neem altijd een 230V laadsnoer mee. Mocht er toch iets misgaan heb je altijd de mogelijkheid om iets bij te laden. Het zal niet snel gaan maar dan heb je toch iets.

Elektrische Volvo opladen

Bespaar op je accu

Probeer tijdens het rijden zo veel mogelijk op de cruise control te rijden op een snelheid van 90 – 100 km per uur. Wil je helemaal zuinig rijden kan je achter een groter voertuig, zoals een vrachtwagen gaan rijden, zo heb je ook minder last van de luchtweerstand.

Check Google Maps

En ben je eindelijk bij je bestemming aangekomen check dan Google Maps voor de dichtstbijzijnde laadstations. Ook als je een tripje gaat maken weet Google Maps vaak of er een laadpaal in dat ene pittoreske dorpje te vinden is.

Niels Brouwer

Dit artikel is geschreven door Niels Brouwer, werkzaam op de marketing afdeling van Volvo Bangarage. Rijdt zelf rond in een Volvo V70 met roffelende vijf-cilinder.