DE VOLVO CONCEPT XC COUPE

De Volvo Concept XC Coupé debuteert op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit op 13 januari 2014. Deze Coupé is het volgende hoofdstuk in Volvo`s nieuwe designrichting. Volvo toont  hiermee de vertaling van haar veiligheidstechnologien en Scandinavische lifestyle door middel van de nieuwe Scalable Platform Architecture (SPA)

In september dit jaar presenteerde Volvo Car Corporation de Concept Coupé. Deze werd luid bejubeld en ontving diverse onderscheidingen. Het conceptmodel lichtte een tipje van de sluier op van de nieuwe designrichting onder het bewind van Senior Vice President Design, Thomas Ingelath. Het volgende hoofdstuk, de Volvo Concept XC Coupé, staat in het teken van Volvo`s beroemde veiligheidstechnologieën en de moderne actieve Scandinavische levensstijl. Daarnaast demonstreert het model hoe deze onderwerpen geïntegreerd kunnen worden in de nieuwe architectuur.

CONCEPT COUPE

Met de Concept Coupé toonde men een interpretatie van de veelzijdigheid van Volvo Cars` nieuwe Scalable Platform Architecture (SPA). Een voorproefje van hoe de middel en grote Volvo modellen er in de toekomst uit kunnen zien.

De Concept Coupé was de eerste van drie design studiemodellen.

De Concept XC Coupé bouwt voort op Volvo`s trotse geschiedenis van Cross Country en XC producten waarmee Volvo een niche creëerde in 1997. De Volvo Concept XC Coupé debuteert op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit op 13 januari 2014. De volledige details inclusief persbericht, video en foto`s worden op 8 januari gepubliceerd.

In afwachting op de onthulling van de concept car in begin 2014, deelt Volvo Cars alvast drie beelden van de auto en een korte film op Volvo Cars` YouTube kanaal.