Maximale veiligheidsscore voor Volvo XC90

De nieuwe Volvo XC90 is door Euro NCAP, het onderzoeksinstituut dat de botsveiligheid van auto’s test, beoordeeld met de maximale score van vijf sterren. Dit is een primeur, nooit eerder haalde een auto in de categorie Safety Assist een maximumscore voor de autonome noodremtest. Ook heeft the American Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) de auto beloond met de Top Safety Pick+ beoordeling.

De testen bewijzen dat de Volvo XC90 behoort tot de veiligste auto’s ter wereld. Volvo staat alom bekend om veiligheid. Al jarenlang is Volvo koploper op het gebied van veiligheidsinnovaties en blijft dat dus ook. Op de concurrentie loopt Volvo mijlenver voor.

100% test score

City Safety is Volvo’s veiligheidstechnologie die de standaard is in de XC90. Door deze technologie behaalde de Volvo XC90 in de categorie Safety Assist van Euro NCAP test de hoogst mogelijke score. De auto is hiermee de eerste die de maximumscore behaalde voor de werking van het autonome noodremsysteem, zowel binnen als buiten de bebouwde kom: Autonomous Emergency Braking (AEB) City en Interurban. De Volvo XC90 is bovendien voorzien van geavanceerde voetgangersbescherming, dit is zelfs nog niet eens opgenomen in de testprotocollen van onafhankelijke testinstituten. Dit benadrukt de pionierspositie die Volvo heeft op het gebied van veiligheid.

De crashtest van IIHS bekijkt de impact van lichte en matige aanrijdingen, de kracht van het dak en de kwaliteit van hoofdsteunen en stoelen. De XC90 behaalde topscores in deze testen en kwam als superieur uit de bus betreffende veiligheid bij frontale botsingen. Deze goede beoordeling maakt de Volvo XC90 een van de eerste auto’s, beschikkend over een standaard uitrusting, in 2015 die de Top Safety Pick+ beoordeling heeft ontvangen.

Het City Safety veiligheidssysteem is een van de meest geavanceerde in zijn soort. De technologie helpt botsingen te voorkomen en beschermt auto’s, fietsers en voetgangers in allerlei situaties waarbij veiligheid uiterst cruciaal is, overdag en ’s nachts.

Toekomst missie 

Volvo neemt de koppositie betreffende veiligheid erg serieus. Het bedrijf heeft een ambitieuze missie op dit gebied: in 2020 mag niemand meer overlijden of zwaar letsel oplopen in een nieuwe Volvo. De perfecte score die de Volvo XC90 heeft gehaald in de Euro NCAP en IIHSveiligheidstesten is natuurlijk een goede stap in de richting van het behalen van deze missie. Het ultieme doel is dan ook het creëren van auto’s die niet betrokken raken bij ongelukken.

Nieuwe Volvo XC90 kopen of leasen

Wilt u de nieuwe Volvo XC90 kopen of leasen? En daarmee rijden in een van de meest veilige auto’s ter wereld?! Maak een afspraak met een van onze verkoopadviseurs in Amsterdam Zuidoost of Amstelveen. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

* Gecombineerde cyclus (volgens NEDC)