Volvo staat voor veiligheid en werkt constant aan innovaties waarmee haar auto’s nog veiliger worden. Momenteel test Volvo, in samenwerking met de Zweedse en Noorse autoriteiten, een systeem dat waarschuwingen voor gladde wegen doorgeeft aan andere Volvo-rijders. Het systeem zal gebruikmaken van cloud computing zodat Volvo-rijders altijd verbonden zijn via een mobiel netwerk en elkaar op de hoogte kunnen houden.

NIEUWE SYSTEEM VERBETERT VEILIGHEID OP DE WEG

De informatie kan veiligheid op de weg helpen verbeteren voor alle weggebruikers”, vertelt projectleider Eriks Israelsson in een persbericht. “Het zou ook het gebruik van zout kunnen verminderen als dat niet nodig is, om het milieu te besparen.” Hoe de waarschuwingen worden getoond in de Volvo’s, hangt af van de ernst van de gladheid. Verdere informatie over Volvo-rijders wordt niet doorgegeven aan het online netwerk. Volvo garandeert dat de privacy van haar klanten gewaarborgd blijft.

SYSTEEM WORDT GETEST OP 50 VOLVO’S

Momenteel test de Zweedse fabrikant het cloudsysteem op 50 Volvo’s. Volgende winter wordt dat aantal fors uitgebreid en over een paar jaar moet het systeem geïmplementeerd kunnen worden in fabrieksmodellen. Volvo stelde eerder de target om in 2020 het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in Volvo auto’s tot 0 te reduceren.

Meer weten over Volvo’s innovaties op het gebied van veiligheid, of welke technologie rijden in huidige Volvo modellen al zeer comfortabel en veilig maakt? Bekijk het actuele aanbod nieuwe en occasion Volvo’s bij Bangarage en hou onze nieuwspagina in de gaten.