Diverse automerken zijn uitvoerig aan het testen met zelfrijdende auto’s en Volvo is een van de koplopers. Het baanbrekende ‘Drive Me’-project ging onlangs van start: 100 zelfrijdende Volvo’s begeven zich inmiddels op de openbare wegen van Gotenburg in alledaagse rijomstandigheden. De technologie die Volvo test heet ‘Autopilot’.

Groot testgebied voor Volvo Autopilot

Erik Coulingh, Technical Specialist bij Volvo Car Group, meldt dat ongeveer 50 kilometer van het Zweedse wegennet rondom Gotenburg, is geselecteerd om met de 100 Volvo’s de Autopilot te testen. De wegen zijn ‘typische forensen aderen’ en bestaan uit snelwegen, langzaam rijdend verkeer en stilstaand verkeer.

“De testauto’s zijn in staat om volledig zelfstandig binnen de rijbaan te blijven, snelheid aan te passen en in te voegen in het verkeer. Dit is een belangrijke stap richting ons doel om de Drive Me auto’s de hele testroute autonoom af te laten leggen. Autopilot stelt de bestuurder in staat om het rijden volledig aan het voertuig over te laten. De auto neemt alle rijfunctionaliteiten vervolgens over.”

Maatschappelijke voordelen van zelfrijdende auto’s

Het Drive Me-project gebeurt o.a. in samenwerking met de Zweedse overheid, de gemeente Gotenburg en Lindholmen Science Park. Naast het verbeteren van de Autopilot technologie, moet de test ook belangrijk inzicht bieden in de maatschappelijke voordelen van autonoom rijdende auto’s als natuurlijk onderdeel van het verkeer. Coulingh: “Deze unieke co-operatie is de sleutel tot een succesvolle implementatie van zelfrijdende auto’s.

Volvo modellen staan bekend om hun veiligheid en zelden geëvenaarde comfort en luxe. Meer weten over het huidige Volvo aanbod of interesse in een Volvo occasion? Bangarage helpt u online graag verder en natuurlijk ook offline in een van de Volvo showrooms.