Volvo Bangarage Elektrificatie

Elektrificatie

Volvo streeft ernaar om in 2040 de complete waardeketen klimaat neurtaal te maken. Om dat te halen moeten er een aantal stappen gezet worden. In 2019 is hiermee begonnen door voor alle modellen een Plug-in Hybrid beschikbaar te stellen en de introductie van het Mild-Hybrid systeem. 2020 was de introductie van de eerste volledig elektrische Volvo, de XC40 P8 AWD Pure Electric.

In 2025 is de verwachting dat van de verkochte Volvo’s 50% elektrisch en 50% hybrids zullen zijn.

Plug-in Hybrid

Plug-in Hybrid

Een Plug-in Hybrid motor combineert een elektrische motor met een verbrandingsmotor. Tijdens woon-werk verkeer kunt u volledig elektrisch rijden in de Pure-modus met een range van ongeveer 40-50 km. Op de langere stukken rijdt u in de Hybrid-modus om gebruik te maken van de verbrandingsmotor. 

U kunt de auto thuis opladen of bij een laadstation onderweg.

Mild Hybrid

Mild Hybrid

Een Mild-Hybrid hoeft u niet op te laden. Er wordt energie geregenereerd tijdens het remmen. Dit wordt opgeslagen in een 48V accu. De geïntegreerde startmotor gebruikt deze energie om kortstondig de verbrandingsmotor te ondersteunen. Deze combinatie zorgt voor een zuinigere en soepelere rijervaring, vooral in het stadsverkeer.

Bekijk ook onze productvideo over Mild-Hybrid

Video afspelen
Mild Hybrid

Pure Electric

Geen uitlaatgassen van koolstofdioxide of stikstofoxide tijdens het rijden. De volledig elektrische aandrijving zorgt voor een zeer stille en verfijnde rijbeleving, met een direct hoog koppel voor krachtig optrekken. De grote 78kWh accu heeft een bereik van meer dan 400 km en kan eenvoudig thuis opgeladen worden of bij een extra snel DC oplaadstation.

Ontdek onze modellen