Actie: Volvo remvloeistofcontrole en remvloeistof verversing

De remmen van uw Volvo moeten altijd in topconditie zijn, zeker met een lange vakantierit in aantocht. Toch vergeten veel automobilisten om de remmen regelmatig te laten controleren. Want al zijn de remschijven en remblokken in topconditie, zelfs de beste remvloeistof moet af en toe ververst worden om optimale remkracht te garanderen. Volvo Bangarage test binnen enkele minuten de kwaliteit van de remvloeistof in uw Volvo en adviseert u direct over eventuele verversing ervan.

Remvloeistof met een hoog kookpunt voor uw Volvo

Remschijven en remblokken werken doormiddel van wrijving en kunnen daardoor extreem heet worden. Volvo gebruikt standaard DOT 4+ remvloeistof met een hoog kookpunt (min. 195 °C). Tegelijkertijd hoort remvloeistof ook goed bestand te zijn tegen lage temperaturen, zodat het altijd vloeibaar blijft.

De gevaren van slecht onderhouden remmen

Komt er lucht of vocht bij de remvloeistof, dan zorgt dat niet alleen voor gevaarlijke situaties. Het kan ook corrosie van metalen, kunststof of rubber onderdelen veroorzaken. Zorg ervoor dat u dit niet overkomt en laat uw remmen en remvloeistof regelmatig controleren door de ervaren monteurs van Volvo Bangarage.

Laat uw remvloeistof om de 2 jaar vervangen

Wij raden aan om elke 2 jaar uw remvloeistof te verversen in de erkende Volvo werkplaats van Bangarage. Remvloeistof is hygroscopisch wat betekent dat het water absorbeert. Het kookpunt verlaagt hierdoor en kan de remweg van uw Volvo drastisch langer maken.

Plan direct uw remmenonderhoud of remvloeistof verversing bij Volvo Bangarage!

Werkplaatsafspraak plannen