Volvo is tijdens de Genève Autosalon flink in de prijzen gevallen. De nieuwe Concept Estate is door diverse internationale media uitgeroepen tot ‘Car of the Show’. Eerder publiceerde we al foto’s en een video van de Concept Estate. Volvo nam tijdens de Frankfurt Motor Show in 2013 al een ‘Car of the Show’ award in ontvangst namens een toonaangevend Duits automagazine. De Concept Coupe XC werd op de Detroit Motor Show 2014 bekroond met de prestigieuze ‘Eyes on Design’ award.

TOONAANGEVENDE TRANSFORMATIE DESIGN EN TECHNIEK

Wereldwijd zijn de ogen steeds meer gericht op Volvo, omdat het Zweedse merk steeds meer prijsgeeft over hoe de nieuwe en langverwachte XC90 SUV en de daarop volgende auto’s eruit komen te zien. De Volvo XC90 zal later dit jaar worden geïntroduceerd.

De 3 opeenvolgende awards onderstrepen de indrukwekkende transformatie die Volvo ondergaat. De vernieuwde vormgeving en techniek is geïnspireerd door Scandinavische eenvoud, functionaliteit en schoonheid.

NIEUW BEDIENINGSPANEEL MET TOUCHSCREEN

Wat het meest opvalt in het interieur van de Volvo Concept Estate, is de eenvoud. De meeste fysieke knoppen zijn vervangen door een groot touchscreen met een tablet uitstraling in de middenconsole. Een interessante ontwikkeling die we wellicht in meerdere nieuwe Volvo modellen zullen zien.

CONCEPT ESTATE UITGANGSPUNT VOOR NIEUWE V90

Volvo heeft inmiddels foto’s van de Concept Estate vrijgegeven. Deze foto’s geven al een aantal designkeuzes prijs, die in de toekomstige Volvo V90 gebruikt gaan worden. De Volvo V90 is de officiële opvolger van de V70. Vanaf 4 maart worden er meer details onthuld op de autobeurs. Op het Koops Furness weblog houden we u op de hoogte van het laatste Volvo nieuws.

VOLVO V90 IN 2015 BIJ FURNESS CAR EN BANGARAGE

De Volvo V90 is nog niet onthuld, maar verwacht wordt dat de nieuwe station car in 2015 op de Nederlandse markt verschijnt. Bent u geïnteresseerd in het Volvo assortiment? De officiële Volvo dealers van Furness Car en Bangarage helpen u graag online en offline verder.