Volvo XC60 T5 op helling

Bangarage | Occasion uitgelicht

Volvo XC60 T5 Summum

In ‘Occasion uitgelicht’ brengen we iedere week een van onze occasions extra onder de aandacht. Dit kan zijn omdat het een uniek exemplaar is of gewoon omdat het een gave auto is!

Met deze week het best verkopende model van Volvo wereldwijd, de Volvo XC60. Deze XC60 uit 2014 heeft nog geen 170.000 km op de teller en is voorzien van een bijzondere kleur.

Introductie kleur

Voor de introductie van de Volvo XC60 had Volvo gekozen voor een opvallende groene getinte kleur genaamd Lime Grass Green, zoals hieronder op de foto te zien is. Meestal krijgt een Volvo tijdens een facelift ook nieuwe kleuren. De XC60 kreeg in 2013 (modeljaar 14) een facelift en deze werd op verschillende autoshows getoond in de kleur Rich Java, de kleur van deze auto.

XC60 introductie Lime Grass Green metallic
Volvo XC60 in Lime Grass Green tijdens de eerste introductie.

Uitvoering

Totdat de XC60 compleet vernieuwd werd in 2017 had de XC60 nog nooit een actie uitvoering gehad. Alleen de allerlaatste uitvoeringen uit 2016 werden verkocht als Nordic en later als Polar uitvoeringen. Daarvoor kon je de auto alleen krijgen als Kinetic, Momentum, Summum waar Summum stond voor de meest luxe uitvoering.

Deze auto heeft door de Summum uitvoering dan ook hoogwaardige prachtige beige lederen bekleding alleen op de stoelen, dus de vloer en onderkant van de deurpanelen zijn in het zwart, met geheugenfunctie en stoelverwarming. Daarnaast heeft de auto met het IntelliSafe Pro pakket maximale veiligheid zoals dode hoek detectie, lane assist en adaptieve cruise control. Ook qua motorisering is deze XC60 perfect. Met de door Volvo nieuw ontwikkelde T5 2 liter turbo benzine motor heeft deze XC60 een vermogen van 245 pk en 350 Nm trekkracht wat perfect wordt verdeeld door de automatische versnellingsbak met 8 versnellingen

Interesse?

Deze Volvo is verkocht, maar neem gerust een kijkje bij onze huidige voorraad.

Niels Brouwer

Dit stukje is geschreven door Niels Brouwer, werkzaam op de marketing afdeling van Volvo Bangarage. Rijdt zelf rond in een Volvo V70 met roffelende vijf-cilinder.