Volvo heeft beelden vrijgegeven van de nieuwe XC90 in R-Design-uitvoering. Deze versie is gericht op klanten die op zoek zijn naar een opvallende Volvo met een uiterst sportieve en dynamische uitstraling.

“R-Design is bedoeld voor mensen met een passie voor de dingen die extra pit geven aan het leven”, zegt Alain Visser, Senior Vice President, Marketing, Sales en Customer Service van Volvo Car Group. “R-Design is aantrekkelijk voor wie houdt van een actieve rijstijl en persoonlijk, expressief design. Elk R-Design-detail draagt bij aan de individualistische, verfijnde uitstraling die deze klanten verlangen.”

De dynamische uitstraling van de Volvo XC90 R-Design komt terug in het interieur. Dat is op de bestuurder gericht en voorzien van R-Design-sportstoelen, die bekleed zijn met Nubuck-textiel en geperforeerd leder. Een gamma van Drive-E-aandrijflijnen met vermogens van 140 Kw (190 pk) tot 294 kW (400 pk) voor de T8 Twin Engine en het volledig nieuwe XC90-onderstel zorgen voor een dynamisch weggedrag en een sportieve rijervaring.

Kenmerkende R-Design afwerking

De carrosserie van de Volvo XC90 R-Design heeft diverse kenmerkende elementen, zoals de grille, de voorspoiler, de zijdeglanzende metalen raamlijsten, de geïntegreerde dubbele uitlaatpijpen en de mat zilvergrijze roofrails en spiegelkappen. De lichtmetalen R-Design 20-inchwielen maken de stijlvolle, dynamische look compleet.

In het interieur worden de sportstoelen en het met geperforeerd leder beklede stuurwiel aangevuld met speciale R-Design-items, zoals de versnellingspookknop, de pedalen, de vloermatten en de verlichte instaplijsten. De bestuurder krijgt bij de auto ook een met leder beklede R-Design-afstandsbediening.

Tabletachtige touchscreen

De Volvo XC90 R-Design is natuurlijk ook voorzien van de tabletachtige touchscreen in het midden van het dashboard en een 12,3-inch grafisch instrumentenpaneel die ook in de unieke R-Design-stijl is uitgevoerd. Het hart van het volledig nieuwe bedieningssysteem is zo goed als vrij van knoppen. De bestuurder kan op een geheel nieuwe manier zijn auto bedienen en toegang krijgen tot een ruime selectie aan internet- en clouddiensten en -producten.

Nieuwe uitvoeringen

R-Design is een van de drie uitvoeringen die Volvo aanbiedt in het kader van de nieuwe opbouw van het gamma. De Momentum-uitvoering is de basis. Daarnaast zijn er de Inscription en R-Design versies. Het Inscription pakket is ontwikkeld voor mensen die een elegante, luxueuze auto wensen, terwijl de R-Design-uitvoering een sportieve en dynamische uitstraling heeft.

“In principe hebben we de vroegere topuitvoering vervangen door de Inscription- en R-Design-versies. Beide zijn voorzien van een uitgebreide uitrusting, die nauwkeurig is samengesteld om de verschillende karakters van elke versie te benadrukken”, aldus Alain Visser.

Volvo XC90 bestellen

U kunt de nieuwe Volvo XC90 nu bestellen bij Volvo Bangarage. Neem contact met ons op voor meer informatie, of kom langs in een van onze showrooms.