Volvo XC40 T2 Business Pro voor Bangarage Amsterdam Zuidoost

Bangarage | Occasion uitgelicht

Volvo XC40 T2 Business Pro

In ‘Occasion uitgelicht’ brengen we iedere week een van onze occasions extra onder de aandacht. Dit kan zijn omdat het een uniek exemplaar is of gewoon omdat het een gave auto is!

Deze week komt de prijswinnende SUV van Volvo aan bod, de Volvo XC40. En nog een primeur, deze XC40 is voorzien van de allereerste driecilinder benzine motor ooit geleverd in een Volvo.

Auto van het jaar 2018

Toen de Volvo XC40 geïntroduceerd werd in 2017 ging de auto er gelijk vandoor met de prestigieuze titel ‘Auto van het jaar 2018’. Het was ook de eerste keer dat Volvo deze onderscheiding won.

Volvo XC40 Auto van het Jaar 2018
Volvo CEO Håkan Samuelsson bij de Volvo XC40

Debuut van de driecilinder

De nieuwe motor is de eerste driecilinder motor ooit die in een Volvo is geleverd. Het is een 1.5 liter benzine motor. De motor is volledig door Volvo ontwikkeld en is afgeleid van de huidige serie viercilinder motoren. De driecilinder wordt gebruikt in de XC40 T2 (129pk) en T3(163pk) motoren maar ook in de nieuwe Recharge T4 & T5 Plug-in Hybrid motoren. Dan wordt de verbrandingsmotor gecombineerd met een elektromotor.

Het exemplaar wat we nu bespreken heeft een T2 motor met 129pk en een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen. Hierdoor kan de auto vlot doorschakelen, dat is weer gunstig voor het verbruik. Volgens de nieuwe WLTP richtlijnen heeft de auto een verbruik van 7,0 – 7,6 liter op 100 km, dat komt neer op een verbruik van 1 op 13,1 – 14,2 km.

Volvo XC40 T2 Business Pro motorruimte

Uitrusting

Qua uitrusting is deze Volvo zeer compleet uitgerust. Door de Business Pro heeft deze XC40 onder andere, stuur verwarming, stoel verwarming, een parkeer camera achter, Adaptive Cruise Control met Pilot Assist, dode hoek detectie en een prachtig elektrisch bedienbaar glazen panoramisch schuif-/kanteldak.

Interesse?

Deze Volvo is verkocht, maar neem gerust een kijkje bij onze huidige voorraad.

Niels Brouwer

Dit stukje is geschreven door Niels Brouwer, werkzaam op de marketing afdeling van Volvo Bangarage. Rijdt zelf rond in een Volvo V70 met roffelende vijf-cilinder.