Bangarage Zomertip | 5 tips over uw airco

Gaat u deze zomervakantie met uw Volvo op reis? De warme temperaturen vragen veel van uw airco. Om die nare geurtjes te voorkomen en de airco in een zo goed mogelijke conditie te houden hebben hebben wij een aantal tips voor u! 

  1. Voordat u gaat rijden zet eerst alle ramen open, hierdoor kan de warme lucht alvast de auto uit en hoeft de airco minder hard te werken. Wist u trouwens dat bij sommige Volvo modellen u door op uw sleutel de ‘open deuren knop’ een aantal seconde ingedrukt te houden alle ramen openen?

  2. Zet de temperatuur niet op de laagste stand maar tussen de 20 en 23 graden. De gevoelstemperatuur is altijd 2 tot 3 graden lager in de auto.

  3. Bent u van plan een tussenstop te maken of bent u bijna op de plaats van bestemming? Schakel dan de airco zo’n 10 minuten van tevoren uit. Er zit namelijk veel vocht rondom het aircosysteem in de motorruimte. En zo went u ook alvast aan de oplopende temperatuur buiten de auto.

  4. Om beslagen ramen aan de binnenkant te voorkomen, maak deze regelmatig schoon met glasreiniger. Door het gebruik van de airco kan het wel eens een beetje vettig worden.

  5. Een plasje water onder de auto? Schik niet, dit is waarschijnlijk vocht van de airco wat naar beneden druppelt.

Wilt u er nou helemaal zeker van zijn dat uw auto vakantie klaar is? Breng dan uw auto bij ons langs voor een Zomercheck! Wij checken uw auto op 20 vitale punten. Denk hierbij aan banden, remmen, ruitenwissers, vloeistoffen, accu maar ook uw veiligheidsgordels en werking van de airco. 

Niels Brouwer

Dit artikel is geschreven door Niels Brouwer, werkzaam op de marketing afdeling van Volvo Bangarage. Rijdt zelf rond in een Volvo V70 met roffelende vijf-cilinder.