Nieuwe generatie kinderzitjes van Volvo

Volvo Car Corporation presenteert drie nieuwe kinderzitjes. Die bieden optimale veiligheid, terwijl bij de ontwikkeling ervan de focus ook lag op design, comfort en gebruiksgemak. Volvo doet al sinds de jaren zestig crashtests met kinderzitjes. Dankzij dit pionierswerk heeft Volvo een ongeëvenaarde kennis opgebouwd over het ontwikkelen van veilige zitjes, de bevestiging in de auto en een juist gebruik.

‘We beseffen dat veel mensen optimale veiligheid voor hun kinderen in de auto een complex en soms wat verwarrend thema vinden. We hanteren al jaren heldere richtlijnen over het gebruik van kinderzitjes en een correcte plaatsing’, zegt Lotta Jakobsson Adjunct Professor, PhD en Senior Technical Leader, Injury Prevention bij Volvo Car Safety Centre.

Ouders leren om een zitje op de juiste manier te plaatsen en te gebruiken is één ding, ervoor zorgen dat het kind in het zitje blijft zitten is een andere kwestie, zeker als ze wat ouder worden.

Dat betekent dat ze tot een leeftijd van 3 of 4 jaar in een achterstevoren geplaatst zitje meerijden en daarna in een zitje of op een verhoogd veiligheidskussen op de achterbank zitten totdat ze een lengte hebben van 140 centimeter. De voordelen voor de veiligheid staan buiten kijf, maar toch laten veel ouders hun kinderen op te jonge leeftijd in de rijrichting in de auto zitten. Een van de meest genoemde redenen is comfort, omdat het kind klaagt over te weinig beenruimte of omdat het last heeft van de warmte’, aldus Jakobsson.

De nieuwe generatie kinderzitjes van Volvo is voorzien van een ademende, comfortabelere stoffen bekleding die voor tachtig procent uit wol bestaat. De stof voelt zacht aan, terwijl die ook duurzamer is en aangenamer bij kou en hitte. De zitjes hebben bovendien een slankere vorm voor meer beenruimte en comfort.

‘Wij denken dat kinderen het nieuwe achterstevoren te plaatsen zitje comfortabeler vinden en dat ouders het langer blijven gebruiken. Dit verhoogt de veiligheid van jeugdige inzittenden en ondersteunt ook onze veiligheidstrategie Vision 2020. Op basis daarvan willen we bereiken dat vanaf 2020 geen inzittenden van een Volvo om het leven komen of zwaargewond raken bij een aanrijding’, besluit Jakobsson.

Prijs

Er zijn nieuwe kinderzitjes voor verschillende leeftijden en lengte:

• Babyzitje – achterstevoren geplaatst (tot 13 kg of 1 jaar) € 245,-

• Kinderzitje – achterstevoren geplaatst bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 9 maanden tot 6 jaar (Volvo beveelt gebruik aan tot een leeftijd van ten minste 3 tot 4 jaar- € 375,-

• Zitkussen – in de rijrichting geplaatst voor kinderen die het zitje zijn ontgroeid (leeftijd van 3-10 jaar) € 245,-

Volvo heeft bij het ontwikkelen samengewerkt met een van de meest toonaangevende producenten van kinderzitjes, Britax-Römer, en tests uitgevoerd in het Volvo Car Safety Centre in Gothenburg, Zweden.

Bestellen

Deze nieuwe generatie kinderzitjes zijn vanaf nu te bestellen bij Bangarage en we verwachten dat ze half juni 2016 geleverd kunnen worden.

Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.