Fellere reactie, betere prestaties, meer rijplezier

Volvo’s performancedivisie Polestar introduceert twee nieuwe “Performance Optimisations” voor de D4-diesel en T5-benzinemotor. Dankzij de toepassing van speciaal ontwikkelde software presteren de motoren op alle fronten beter en staan de Volvo-modellen garant voor een extra dynamische rijervaring.

De nieuwe Polestar Performance Optimisations hebben effect op de gehele aandrijflijn, dus motor en transmissie. De Volvo-tuningset – ook wel bekend als chiptuning – is ontwikkeld door de autosportspecialisten van Polestar in samenwerking met de coureurs van Polestar Cyan Racing.

‘Polestar-tuning richt zich puur op het verbeteren van de rijdynamiek en het reactievermogen van de auto. Daarbij hanteren wij dezelfde filosofie als bij het optimaliseren van onze raceauto’s. Bij de Volvo-modellen lag de focus volledig op aandrijflijnoptimalisatie voor dagelijks gebruik’, zegt Polestar Cyan Racing-coureur en regerend STCC-kampioen Thed Björk.

De Polestar-tuning voor Volvo’s Drive-E D4-diesel- en T5-benzinemotor verbetert de prestaties in het middentoerengebied en de reactie van het gaspedaal. Bij de versies met automatische transmissie is ook de schakelsnelheid geoptimaliseerd, evenals het schakelgedrag in bochten en de respons van motor en transmissie bij gas los.

De nieuwe Polestar Performance Optimisations voor modeljaar 2016 zijn leverbaar voor de D4 en T5 Drive-E motoren van de Volvo S60, V60, XC60, V40 en V40 Cross Country. Voor € 795 ontvangt men tot eind februari de software-update en de installatie (inclusief BTW).