Volvo Bangarage is sinds 2009 officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam is wederom uitgereikt door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) en is het bewijs dat Volvo Bangarage in alle facetten van haar bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Volvo Bangarage een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom, conform de CO-2 prestatieladder, en we gaan zuinig om met energie door gebruik te maken van energiebesparende LED-verlichting. Tevens gescheiden we onze afvalstromen ”.

Ook als werkgever heeft Volvo Bangarage  zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Volvo Bangarage  zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van hockeyclubs.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Volvo Bangarage staan dan ook schone en zuinige modellen zoals de Volvo XC90 T8 Twin Engine (plug-in hybrid) met een gemiddelde CO2-uitstoot van 49 g/km.  “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM. Het certificaat is één jaar lang geldig.