Volvo heeft foto’s van de Concept Estate gepubliceerd, de derde en laatste nieuwe Volvo concept car die debuteert op de komende Autosalon in Genève. De Concept Estate onthult alvast een aantal designkeuzes die in de toekomstige Volvo V90 gebruikt gaan worden, de officiële opvolger van de V70. Vanaf 4 maart worden er meer details onthuld op de autobeurs.

Gelijkenissen met de Volvo V90

De Volvo Concept Estate is een shooting brake die zich vooral kenmerkt door de eenvoud van zijn ontwerp. Veel bedieningsinstrumenten die in huidige Volvo modellen zitten, zijn vervangen door een groot tablet-achtig touchscreen, vergelijkbaar met de Tesla Model S. De 3-deurs station car heeft ook raakvlakken met de Volvo 1800ES. Eerder testte Volvo al het water met de Concept Coupé en de Concept XC Coupé, die zich ook kenmerkten door een eenvoudig maar dynamisch design en referenties naar populaire Volvo modellen uit het verleden. Op het aantal deuren na, moet de Volvo Concept Estate al veel gelijkenissen vertonen met de Volvo V90.

Zweeds design gebaseerd op de Volvo 1800ES

Dat geldt ook voor het interieur van de conceptauto. Volvo beklemtoont in het persbericht het typisch Zweedse design en moderne karakter. De witte bekleding met oranje gordels is een opvallende keuze maar wel een die in de lijn van de Volvo 1800ES past. Het touchscreen is volledig verwerkt in het dashboard en zal hoogstwaarschijnlijk in de meeste fabrieksmodellen terugkeren. Daardoor verdwijnen veel knoppen op het middenconsole, uitgezonderd de belangrijkste zoals een volumeknop en de knoppen voor ruitverwarming en alarmlichten.

Leuke touches die de Volvo Concept Estate een echt proefmodel maken, zijn de toevoegingen van een Kubb set (een typisch Zweedse spel) en regenpakken, want Kubb moet wel buiten gespeeld worden.

Volvo V90 in 2015

De Volvo V90 is nog niet onthuld maar verwacht wordt dat de nieuwe station car in 2015 op de Nederlandse markt verschijnt. Verwacht tijdens de Autosalon in Genève meer informatie op het Bangarage weblog. Bent u verder geïnteresseerd in het Volvo assortiment? De officiële Volvo dealer Bangarage helpt u graag online en offline verder.