Veiligheid en praktisch nut komen in veel details van Volvo modellen terug. Ook in alledaagse toevoegingen zoals een zitje voor de kinderen. Volvo heeft een uiterst veilig kinderzitje gepresenteerd dat opblaasbaar is en daardoor makkelijk kan worden opgeborgen in de auto. Het concept is geïnspireerd op zeiluitrusting en moet het gebruiksgemak van kinderzitjes aanzienlijk verbeteren.

Kinderzitjes verbeterd door Volvo

Kinderzitjes nemen veel ruimte in beslag en zijn niet altijd makkelijk te installeren in iedere auto. Dat stelt Lawrence Abele, Design Manager bij Volvo Monitoring en Concept Center in Camarillo. “Voor mij is kinderveiligheid een nummer 1 prioriteit. Toch vroeg ik mijzelf altijd af waarom de populairste en meest functionele kinderzitjes zelden verfijnd of elegant zijn. Wij wonen in het buitenland met onze twee peuters en hebben veel ervaring met lastige kinderzitjes op luchthavens en hoe ze vervolgens in een onbekende huurauto passen.”

Kinderzitjes altijd achterwaarts plaatsen

Niet alleen maakt Volvo’s opblaasbare kinderzitje het vervoeren en installeren aanzienlijk makkelijker, het biedt ook Volvo’s kenmerkende sterke verbetering in veiligheid. Het concept kinderzitje is naar achteren gericht omdat dit de veiligste manier is om uw kind te vervoeren. Een frontale botsing legt extreem veel druk op de nekspieren en een kindernek is nog onderontwikkeld. Volvo adviseert daarom altijd om kinderzitjes achterwaarts te keren. “Eigenlijk is het voor ons allemaal beter om in achterwaartse richting te zitten, maar voor jonge kinderen geldt dat zeker”, voegt Lawrence eraan toe in het Volvo persbericht.

De beste Volvo accessoires koopt u bij Bangarage

Bangarage is officieel Volvo dealer en biedt naast de nieuwste modellen in de Volvo range en de beste Volvo occasions ook een ruim assortiment door Volvo goedgekeurde accessoires. Geïnteresseerd? Bezoek een van de Bangarage showrooms.