Volvo XC90 D4 zuinigste in zijn klasse

Alle nog ontbrekende gegevens over de Volvo XC90 met D4 dieselmotor zijn nu bekend. Volvo zet hiermee de nieuwe maatstaf op het gebied van prestaties en CO2-uitstoot. Dankzij de Drive-E 2.0-liter viercilinder en het opmerkelijk lage voertuiggewicht is de Volvo XC90 D4 de zuinigste dieselversie in zijn klasse.

Volvo ontwikkelde de krachtige 190 pk dieselmotor in eigen huis. De CO2-uitstoot van 136 g/km* is toonaangevend laag in zijn klasse en zet alle concurrenten op achterstand. Volvo laat hiermee opnieuw zijn expertise zien als het gaat om CO2-reductie, zonder in te leveren op het gebied van prestaties en rijplezier.

Gewichtsreductie

Niet alleen de nieuwe serie Drive-E 2,0-liter viercilindermotoren maakt indruk. Ook de gewichtsbesparing, een belangrijk onderdeel in de zoektocht naar CO2-reductie, is indrukwekkend te noemen.

Deze Volvo XC90 D4 is maar liefst 122 kilogram lichter dan de vorige generatie. Daarmee is de nieuwe XC90 D4 veruit de lichtste SUV in zijn segment. Het gunstige voertuiggewicht komt niet alleen ten goede aan het brandstofverbruik en de dynamische rijeigenschappen van de Volvo XC90, maar heeft ook een positief effect op de motorrijtuigenbelasting. De XC90 D4 valt zelfs in twee gewichtsklassen lager dan zijn lichtste concurrent, die 128 kilogram meer in de weegschaal legt.

Standaard zeer uitgebreide uitrusting

De Volvo XC90 D4 is standaard voorzien van de 8-traps Geartronic automatische transmissie, lederen bekleding en 19-inch lichtmetalen wielen. Kortom, standaard zeer uitgebreid. Ook daarmee onderscheidt de Volvo XC90 zich duidelijk van de concurrentie.

Nieuwe Volvo XC90 kopen of leasen

Wilt u de nieuwe Volvo XC90 kopen of leasen? Maak een afspraak met een van onze verkoopadviseurs in Amsterdam Zuidoost of Amstelveen. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

* Gecombineerde cyclus (volgens NEDC)