De nieuwe Volvo XC40 is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2018. Voor Volvo is het de eerste keer dat het deze onderscheiding wint.

Met maar liefst 325 punten is de Volvo XC40 overtuigend de winnaar geworden van de verkiezing. De XC40 ging de strijd aan met de Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, Cirtoen C3 Aircross, Kia Stinger, Seat Ibiza en de BMW 5-serie. De Seat Ibiza (242 punten) werd tweede en de BMW 5-serie (226 punten) kwam op de derde plaats.

“De timing is perfect”, aldus Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars. “Voor de eerste keer in het bestaan biedt Volvo wereldwijd drie premium SUV’s aan. De Volvo XC40 zal bovendien naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere groei van Volvo. En het is de eerste Volvo in het snelgroeiende segment van de compacte premium SUV.”

De nieuwe Volvo XC40 zet in zijn klasse de standaard wat betreft design, connectiviteit en veiligheid. Getuige het aantal Europese bestellingen van ruim 20.000 spreekt veel consumenten dit aan. Volvo brengt de nieuwe XC40 binnenkort ook in China uit, de grootste automarkt ter wereld. Hier verwacht Volvo soortgelijke enthousiaste reacties van consumenten.