Speciale uitvoeringen van Nordic en Nordic+ beschikbaar

Vanaf nu zijn de Volvo S60 en V60 (Cross Country) ook leverbaar in de extra rijk uitgeruste uitvoeringen Nordic en Nordic+. Afhankelijk van de gekozen versie behoren onder meer Sensus Navigatie, Sensus Connect, Volvo on Call, parkeerverwarming en Dual Xenon koplampen met aanpasbare bochtverlichting tot de standaarduitrusting. De Volvo S60 Nordic T2 Geartronic is verkrijgbaar vanaf € 31.995 en is leverbaar per 1 januari 2016.

Nordic

De Nordic-uitvoering is beschikbaar voor de Volvo S60 en V60 en is leverbaar op de handgeschakelde D2 dieselmotor en op de T2 benzinemotor met Geartronic. De Nordic uitvoering is voorzien van 16” lichtmetalen velgen, Dual Zone Climate Control en City Safety. Dit systeem speelt in op de veiligheid, het kan namelijk zelfstandig een aanrijding voorkomen bij snelheden tot 50 km per uur.

Nordic+
De Nordic+ uitvoeringen, op de S60, S60 Cross Country, V60 en V60 Cross Country, zijn gebaseerd op de Momentum versie en leverbaar in combinatie met alle motorvarianten. De auto is uitgerust met de complete Nordic uitrusting aangevuld met onder meer Sensus navigatie met lifetime mapcare (kaartupdates), Sensus Connect met diverse online diensten, Volvo on Call met bediening van de parkeerverwarming via smartphone app, Dual Xenon koplampen met adaptieve bochtverlichting, verwarmbare voorstoelen en chromen raamomlijsting.

Luxury en Sport
Wilt u de Nordic+ nog verder uitbreiden? Dat kan middels de upgrades Luxury en Sport. De Nordic+ Luxury heeft een meerprijs van € 3.995 (€ 4.495 voor V60 Cross Country) en bevat standaard onder andere: lederen bekleding, een schuif-/kanteldak, een achteruitrijcamera, elektrisch verstelbare voorstoelen en een digitaal instrumentenpaneel.

Voor de S60 en de V60 is er de Nordic+ Sport, gebaseerd op de uitvoering R-Design. Behalve het kenmerkende in- en exterieur is deze versie ook voorzien van het verlaagde sportonderstel.

Bijtelling

De bijtellingscategorieën gaan veranderen per 1 januari 2016. De S60 en V60 hebben ook in 2016 een ruim aanbod aan motorvarianten die leverbaar zijn met verlaagde bijtelling. Zowel de D2 (120 pk), D3 (150 pk) en de D4 (190 pk) voldoen als handgeschakelde uitvoering aan de eisen voor 21% bijtelling. De S60 is al beschikbaar vanaf € 232 bijtelling per maand. De V60 is vanaf € 246 bijtelling per maand te rijden (bij 40,15% inkomstenbelasting, status: Prinsjesdag 2015).