Volvo XC90 weer uitgeroepen tot SUV van het jaar!

De nieuwe Volvo XC90 is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot SUV van het jaar door Motor Trend.

De nieuwe Volvo-motoren zijn krachtiger dan ooit en hebben een extreem lage uitstoot. De innovatieve technologie van de T8 Twin Engine (plug-in hybrid) leidt tot een gemiddeld CO2-uitstoot van 49 g/km. Maar daar blijft het niet bij. De Volvo XC90, met standaard 7 zitplaatsen, is ook nog eens de veiligste Volvo ooit gebouwd.

De eerste Volvo die volledig gebaseerd  is op het unieke Scalable Product Architecture (SPA) platform, met 316 pk, de innovatieve Drive-E motor, vrijwel alle traditionele knoppen zijn vervangen door een tablet-achtig Sensus controle systeem, Scandinavisch design, hiermee zet de Volvo XC90 een nieuwe standaard in het luxe SUV-segment. De Volvo kan uitgerust worden met alle IntelliSafe systemen. Zoals IntelliSafe Assist; adaptieve cruise control met Pilot Assist welke de XC90 zelfstandig kan laten accelereren, remmen en sturen in fileverkeer tot 50 km per uur, onderdeel van Intellisafe Pro Line. De Volvo XC90 is tevens de veiligste Volvo ooit.

In het interieur van de compleet vernieuwde XC90 zijn uitsluitend authentieke materialen terug te vinden, zoals hout, zacht leder en met de hand gemaakte details als de diamantgesneden start/stopknop en de volumeknop. Tevens bevat de XC90 het beste klimaatsysteem ooit dat door Volvo is ontworpen. Het systeem omvat vier zones, zodat de individueel bepaald kan worden voor de vier belangrijkste zitplaatsen in de auto. Op de achterbank kun je dus ook zelf de temperatuur en de ventilatie regelen. Bovendien is er een extra unit beschikbaar voor de derdezit rij.

Iedereen bij Volvo is natuurlijk uitzonderlijk trots op het winnen van de Motor Trend SUV van het jaar award. De nieuwe XC90 vormt dan ook een duidelijke indicatie voor de toekomstvisie van Volvo. Innovatie toepassingen betreffende veiligheid zullen altijd kenmerkend blijven voor Volvo.

Volvo’s CEO Lex Kerssemakers nam de award in ontvangst tijdens de prijsuitreiking in El Segundo, California in de Verenigde Staten.