Volvo Cars Nederland krijgt voor 2014 wederom de hoogste beoordeling van haar dealers. Het betreft de uitslag van het Relatie Onderzoek Dealer-Importeur, dat jaarlijks door de BOVAG wordt gehouden onder Nederlandse merkdealers. Gemiddeld krijgt de Volvo importeur een 8,7 van officiële Volvo dealers zoals Bangarage. Dit ligt aanzienlijk hoger dan het gemiddelde eindcijfer voor importeurs van specifieke merken auto: een 6,3. Volvo nam in 2007, 2010 en 2012 ook al de RODI in ontvangst.

BEKRONING OP EEN SUCCESVOL VOLVO-JAAR

Volvo heeft met 2013 een succesvol jaar achter de rug, dankzij het succes van de V40 en de fiscaal aantrekkelijke Volvo V60 Hybrid. Het winnen van de RODI voor hoogst gewaardeerde importeur, is daarvoor een mooie beloning. “Dit is een fantastisch resultaat, waar we heel trots op zijn”, aldus Richard Snijders, algemeen directeur van Volvo Cars Nederland. “Maar waar ik nog meer over te spreken ben is de lijn die we hiermee voortzetten. In de afgelopen 6 jaar eindigden we 4 keer als winnaar. Oók in jaren waarin de verkopen voor onze dealers minder uitbundig waren dan het afgelopen jaar het geval was. Dit laat zien dat de juiste combinatie van een ijzersterk dealernetwerk én een goed productaanbod leidt tot grote successen.” 

KWALITEIT EN SAMENWERKING TUSSEN IMPORTEUR EN OFFICIELE VOLVO DEALER

Ook Jan van Roosmalen, voorzitter van de Volvo dealervereniging, is zeer tevreden met de uitslag: “Dit is een mooie bekroning van een zeer goed Volvo-jaar. Maar belangrijker is om te zien dat we een zeer constante score hebben. Kwaliteit en samenwerking kennen ook in extreem drukke periodes grote schommelingen. Wij laten hiermee zien dat we onder alle omstandigheden een goede relatie realiseren.” Bij het vorige RODI onderzoek scoorde Volvo Cars Nederland ook al hoog en eindigde de Nederlandse importeur op de tweede plaats. 2014 beloofd wederom een goed verkoopjaar te worden, met het aanhoudende succes van de Volvo V60 Hybrid als indicatie.