Samenwerking Volvo en Microsoft: toekomstige automotive technologie

Gisteren onthulden Volvo Cars en Microsoft  hun samenwerking betreffende de toekomstige automotive technologie. Microsoft HoloLens, ’s werelds eerste volledig zelfstandige holografische computer, moet in de toekomst te gebruiken zijn ter oriëntatie op een nieuwe auto en hoe de verkoop van auto’s in de toekomst zal gaan. De samenwerking omvat ook technologie voor autonoom rijden en het benutten van data van met elkaar verbonden auto’s voor nieuwe vormen van dienstverlening.

De demonstratie met HoloLens werd gehouden op het hoofdkwartier van Microsoft in Redmond in de Verenigde Staten. Met de technologie kan aan klanten een ervaring op maat aangeboden worden met een projectie waarin ze zelf achter het stuur kunnen gaan zitten. Op deze manier wordt het mogelijk een auto te gaan kiezen en deze qua kleuren en uitrusting geheel aan te passen naar eigen smaak. Ook moet het een beter inzicht geven in features, services en opties.

3D-beeld van Volvo S90
Tijdens de HoloLens demonstratie kregen aanwezigen al een holografische preview van de nieuwe Volvo S90 premium sedan te zien. Journalisten konden Volvo’s nieuwe sedan en autonoom rijden ervaren in een 3D projectie, dit alles dus voor de introductie en productie van een auto.

Duidelijk is dat de samenwerking tussen beide concerns zal zorgen voor tal van nieuwe technologieën die verregaande impact zal hebben voor de automotive industrie. Autonoom rijden is daar één van, Volvo loopt voorop met connected cars en autonoom rijden. Volvo Cars en Microsoft onderzoeken samen ook manieren om van auto’s en bestuurders informatie te verkrijgen en deze te benutten voor een betere rijervaring en meer veiligheid.