De nieuwe S90 is Volvo’s nieuwe wapen in het premium sedansegment

De introductie van de nieuwe Volvo S90 is de volgende stap in Volvo’s grootschalige productoffensief. Net zoals de XC90 die vorig jaar gelanceerd werd, kenmerkt de Volvo S90 zich door een groot aantal nieuwe technieken, variërend van baanbrekende veiligheidsfeatures tot cloud-gebaseerde applicaties. Iets na de zomer zal de auto beschikbaar zijn in Nederland.

Pilot Assist


Vooral de Pilot Assist voorziening van de nieuwe Volvo S90 is vooruitstrevend te noemen. In deze semi-autonome rijmodus stuurt de auto zelf en volgt hij keurig de wegmarkeringen tot snelheden van zo’n 130 km per uur. De Pilot Assist is dan ook de volgende stap op weg naar de volledig zelfrijdende auto, die door Volvo Cars wordt beschouwd als een van de belangrijkste innovaties voor de toekomst. De Volvo S90 wordt ook leverbaar met de krachtige en zeer efficiënte T8 Twin Engine plug-in hybride aandrijflijn, een van de meest luxe Volvo-interieurs ooit en een infotainmentsysteem waarmee de bestuurder altijd online is.

Volvo wil zich in dit vrij conservatieve segment onderscheiden met een design dat autoriteit en vertrouwen uitstraalt. Het interieur van de S90 is van een geheel nieuw niveau en garandeert een zeer luxe, comfortabele en aangename rijervaring.

City Safety

De Volvo S90 mag ook rekenen op een wereldprimeur betreffende het City Safety systeem. Deze vooruitstrevende en bekende veiligheidsvoorziening herkent nu voor het eerst ook grote dieren zoals paarden en elanden, zowel ’s nachts als overdag. De techniek is verbetert, het systeem waarschuwt en biedt ondersteuning bij het remmen om een botsing te helpen voorkomen als er een dier plotseling oversteekt. De S90 profiteert ook van Volvo’s recente investering in een uiterst geavanceerde chassissimulator.

De nieuwe Volvo S90 beleeft zijn wereldpremière op de NAIAS, die van 11 tot en met 24 januari 2016 plaatsvindt in Detroit. Net na de zomer staat de Volvo S90 bij Bangarage in de showroom.